Ledarskap

PUBLIK – en antologi om konst, kultur och utveckling inkl förhandstitt

Varför ska man bry sig om sin publik? Vad betyder det att arbeta med publikutveckling? Vem utvecklar vem i slutändan? I höst kommer boken PUBLIK – en antologi om konst, kultur och utveckling. Om den ger några svar på frågorna låter vi läsaren avgöra, helt säkert är att den innehåller reflektioner, synpunkter, provokationer och analyser om vad det innebär att arbeta med vidgat deltagande, normer, förändring och publikutveckling. Här får du också en förhandstitt – ett utdrag ur Qaisar Mahmoods text Mångfaldens pris.

Sommartips för den nyfikne! Boosta dig inför hösten!

Somriga tips för hängmattan, stranden eller favoritfåtöljen!

Så här i sommartider när vi kanske går ner i tempo och hinner ägna tid åt annat än arbete. Här kommer några intressanta tips ändå – en höstboost!

”Förutsättningarna för kulturverksamheter måste förbättras”

Fler kulturinstitutioner borde engagera sig i och lyfta frågan hur man kan nå en bredare publik, tycker kulturministern Alice Bah Kunhke. Hon tror också att den europeiska rapporten om publikutvecklingsarbetet Engage audiences kan vara en hjälp på vägen för kulturinstitutionerna att arbeta med publiken i fokus. 

”Det handlar om att utveckla en relation”

Publikutveckling är allt annat än något nytt för VG-regionens nytillträdda kulturchef Katti Hoflin. Och hon är helt klar över uppdraget – att göra kulturen synlig och tillgänglig.
– Alla behöver inte gilla kultur, men alla ska veta att det finns!

Guide för kulturinstitutioner

Utifrån studien har en verktygslåda, eller guide, tagits fram för kulturinstitutioner som vill sätta publiken i centrum för sin verksamhet. Den är utformad som fem utmaningar att fundera kring, och tänkt som inspiration till att hitta långsiktiga och varaktiga sätt att arbeta med publikutveckling.

Publikcentrerad verksamhet – hur då? 30 europeiska kulturinstitutioner delar med sig av sina erfarenheter

Hur kan man gå tillväga för att nå en bredare publik? Hur skapar man möten med kultur för människor som kanske sällan besöker traditionella kulturinstitutioner? Hur, och var, hittar kulturen sin publik?
Det är frågor som en europeisk rapport om publikutveckling söker finna svar på.

Snabba frågor till Seema Jethalal

Using culture to engage  diverse youth. Seema Jethalal besökte Göteborg i september för att tala på Kultur i Västs konferens PRIO 0TILL18. Vi passade på att ställa några snabba frågor till henne.
 

Regional nätverksträff med Heather Maitland

RePublik har startat upp det regionala nätverket tillsammans med aktörer i Västra Götaland. Syftet är att vi ska kunna dela kunskap och erfarenheter med varandra. Lära om och lära nytt, få insikter och aha-upplevelser tillsammans för att kunna skapa ett livaktigt, levande och relevant kulturliv för så många som möjligt i vår region. Nätverket riktar sig främst till lednings- och marknadsavdelningar på institutioner inom det offentliga kulturlivet. 

RePublikPodden intervjuar Steven Hadley

Kritisk röst vill få oss att tänka efter

Steven Hadley är engelsman som arbetar i Belfast, på Queens University där han forskar om ledarskap inom kulturlivet och kulturpolitik. Han var tidigare chef för Audiences Northern Ireland. I maj invigningstalade han på Nationella musikmötet som arrangerades av Kultur i Väst, som RePublik är en del av. 

Sidor