Sommartips för den nyfikne! Boosta dig inför hösten!

Somriga tips för hängmattan, stranden eller favoritfåtöljen!

Så här i sommartider när vi kanske går ner i tempo och hinner ägna tid åt annat, så vill vi ändå påminna om att det går att hålla två tankar i huvudet samtidigt. Avkopplig och anspänning, sött och salt, morgon eller kväll, ja du förstår ... Vill du ändå ha visst tuggmotstånd eller jobba lite lätt, så vill vi ge dig några bra tips så att du blir pepp på hösten. 

23-24 augusti arrangerar vi konferensen Publiken i fokus? – Om publiken, konsten och kulturen. Inför den tipsar vi här om en hel del spännande läsning, tittning och lyssning. 

Vi börjar att tipsa om en intervju vi gjorde med publikgurun Heather Maitland 2017 när hon gästade oss. Podden hittar du här.Heather är också en av författarna i boken  PUBLIK – en antologi om konst, kultur och utveckling, som släpps på konferensen.  Publiken i fokus? 23-24 augusti.

Steven Hadley medverkar som en av författarna i boken PUBLIK – en antologi om konst, kultur och utveckling. Honom lyckades vi göra en intervju med när han gästade Göteborg i höstas. Intervjun med honom hör du här.


Foto: Malin Hoelstad

Stina Oscarson är en av konferensens föreläsare och en av skribenterna i  PUBLIK – en antologi om konst, kultur och utvecklingHon är ständigt aktuell som debattör, dramatiker och regissör. Hon kom nyligen ut med boken Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig? med illustrationer av Sara Granér. Så här säger Stina om boken på Leopard förlags hemsida: 

"Man skulle kunna kalla det en handbok för att upprätthålla demokratin. Fast handbok leder lite fel för den är samtidigt så full av tvivel. Egentligen är det nog allt av värde jag tänkt om konst och motstånd, samtal och demokrati som jag försökt samla. Och jag har gjort det kring Gene Sharps 198 sätt att förändra världen utan våld."

Läs mer om boken här

 


Foto: Annika Hallman

Qaisar Mahmood gästar oss på konferensen och medverkar i  PUBLIK – en antologi om  konst, kultur och utveckling. Till vardags arbetar han på Riksantikvarieämbetet men är även författare och debattör. 2012 kom han ut med  boken Jakten på svenskheten (Natur & Kultur), där han skildrar en resa om 900 mil på motorcykel genom Sverige för att söka svenskheten och den svenska identiteten. 2016 kom boken Halva liv på samma förlag.

Här får du en förhandstitt ur antologin och Qaisars text: 

Du hittar Jakten på svenskheten på bibliotek och i bokhandeln.
Du hittar Halva liv på bibliotek och i bokhandeln.

Se SVTs program Idévärlden från 25 februari då Qaisar Mahmood medverkade tillsammans med frilansjournalisten Ola Wong och kulturstrategen Clara Åhlvik. Programledare: Daniel Sjölin
Du hittar programmet här

 

Andrew McIntyre och Kultursegment Sverige

Andrew McIntyre föreläser på konferensen Publiken i fokus 23-24 augusti och han finns med som författare i PUBLIK – en antologi  konst, kultur och utveckling. Under konferensen kommer han att presentera Kultursegment Sverige, som är den största konstartsövergripande studie som någonsin gjorts över det svenska kulturfältet vad gäller befintlig och potentiell publik. Andrew McIntyre är delägare i konsultföretaget Morris Hargreaves McIntyre, som tagit fram verktyget bakom studien. Vill du läsa mer om Audience Atlas och Culture Segments? Då kan du gå in på Morris Hargreaves McIntyres hemsida och klicka dig vidare till Culture Segments. 

 


Foto: Gowei Yang

Magdalena Malm är chef för Statens konstråd och är en av föreläsarna på konferensen Publiken i fokus? 23-24 augusti. Där kommer hon att utveckla tankar om publikens roll, arbetet bakom scenen, frågor om representation och makt. Magdalena Malm gästade oss även under vår konferens Arts & Audiences i november 2016. Scrolla ner och se föreläsningen här